Bara en spricka i läppen

22.06.2019 15:04

 

Full och dum

Har du varit full och dum någon gång, ett komplett praktarsle som inte ens din mor kan tycka om? Denna historia kan vara för amatörer men händelsen har satt sina spår.

Jag och min kamrat var i slutet av tonåren ute på stan. Vi hade just lämnat Folketshus när vi mötte två damer. Efter tvekan följde vi med på en fest, det var full rulle. En kille bjöd på sextioprocentig vodka från Polen. Jag hade åkt på en pärla vid träning och fått en spricka i underläppen. Vodkan sved så jag avstod, min kamrat smakade på godsakerna. Efter ett tag insåg jag att det var dags att gå.

Ute på gården blev min kamrats prat osammanhängande och jag tackade stjärnorna för att vi gått. Ner till huvudgatan var det en lång trappa, ett rejält bygge med stålräcke som anslöt till en smal trottoar. Jag hade tagit tre trappsteg när min kamrat kom farande. I ren reflex tog jag tag i räcket, han fortsatte över min rygg och rullade vidare. Jag såg framför mig hur han ramlade ut i gatan och blev påkörd, men så blev det inte. Framför trappan stod en bil och min kamrat rullade med en smäll in i bilens dörr. Det var en polisbil. Ut kom två bastanta pojkar, öppnade bakdörren som nu var bucklig och kastade in honom. Det sista jag såg var bakljusen som försvann.

Det blev morgon och efter telefonsamtal blev det min uppgift att hämta kamraten. En fyllecell är inget trevligt, speciellt som han spytt överallt, luktade som en bensinstation och såg bedrövlig ut. Vi gick, det var inte tal om att sitta i en bil. Rätt in i duschen, kläderna kastades efter viss tvekan i tvättmaskinen, ett glas mjölk och sedan blev han nedbäddad.

Idag skulle det klassas som ett pojkstreck. Den drabbade tog det dock hårt, det är nästan en hemlighet att han varit full och dum.