Fröken Fredriksens fiskepudding

18.01.2015 10:47

Fifty fifty filet av hyse og torsk. Legg hele fiskefiletene på en fjel og bank forsiktig ut med en hammer, slik at fiskefibrene beholder sin lengde i fiskemosen. Rør fiskemosen med 2 ts salg pr kilo fisk. Rør slik at mosen henger sammen. Bruk 2 dl iskald fløte pr kilo fisk, og rør fløten inn litt etter litt.  Det er viktig å røre røren godt mellom hver gang du tilsetter litt fløte. Rør samme vei hele tiden. Til slutt røres inn 1 toppet spiseskje potetmel pr kilo fisk. Smak til med revet muskatt og hvit pepper, for eksempel 1 ts av hver.  Helles over i en brødform eller en rund fiskeform som gir puddingen et hull i midten. Stekes i vannbad på 150 grader i varmluft, eller 160 grader uten varmluft. Ta en tynn trepinne og stikk inn i fiskepuddingen etter ca 40 minutter for å sjekke at den er gjennomstekt. Henger det igjen fisk igjen, la den steke litt til. Hvelv den på et fat og la den kjølne. Når den har blitt kald kan du gi den et dask i enden. Skjelver fiskepuddingen etterpå, vet du at den er vellykket!

En anonym gäst

 

Tips: Det er lurt å sette bollen i en større bolle med isbiter i, slik at fiskedeigen holder seg kald. Det går like bra å bruke halvparten melk og halvparten fløte.
Bruk en puddingform med hull i midten og fyll fiskepudingen med reker. Eller forvellede brokkolibuketter. Serveres med en hvit bechamelsaus som har et lite sting av chilli.

 

 

Fröken Fredriksens fiskepudding

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar