Krise i fiskelaget

15.12.2014 19:01

”Troor duu att Edgar har nåe tonic?”

”Jaa, noe fiskeutstyr mååå han ha.”

 

Av någon anledning hade det gott snett med leveransen till laxveckan vilket resulterade i att det var brist på tonic. Helt plötsligt var min whisky storvilt. Vis av tidigare erfarenheter så hällde jag upp min whisky i en plunta som jag kunde ha hängande i ett band på ryggen. Laget försökte hushålla med den tonic som fanns men till slut går det som det går, men ingen chaufför fanns att tillgå. Jag deltog ej i krismötet utan gick ner till Säterhölen för att fiska.

 

Det strömmade rejält men för en gutt som jag på 1,90 m och 100 kg gick det ändå ganska bra. Jobbigt var det att vada, men jag fick flugan att gå ganska bra på andra sidan älven under träna. Plötslig stod Björn-Harald bredvid mig, ca 5 m in mot land. Han klarade inte av att med sin ringa längd att ta sig ut till mig. Det blev blankt nej på ”om jag inte skulle komma iland och bjuda på en whisky”. Här ute var man säker och whiskyn den skulle jag njuta av när de andra sov, eller nått. Björn-Harald försökte och försökte komma ut men strömmen var för stark. Vi har många gånger föreslagit at han skall skaffa högklackade vadare men av någon anledning har det ej blivit av. Efter vart fick Björn-Harald smeknamnet räkan, men det är en annan historia. Till slut försvann Björn-Harald och jag började fiska av Säterhölen igen.

 

Ju längre ner jag kom i Säterhölen ju starkare blev strömmen. Det var på vippen att jag klarade av den. Boom!! Något kom farande i ryggen på mig och en arm låstes i ett krampaktigt grepp runt halsen. Jag vinglade och försökte rädda mig själv och fiskeutrustning, samtidigt som någon försökte strypa mig. Efter ett tag, något blöt men med fiskespöet fortfarande i handen, fick jag fast mark under fötterna. Trycket mot halsen lättar och bakifrån hörs det ” skruv, skruv, skruv – klunk, klunk klunk, det är god whisky du har.” Björn-Harald hade gott upp mot hängbron där det är grundare och släppt sig med strömmen. Synd att jag inte gick iland lite tidigare. Hade just börjat fundera på det.

 

Ämne: Krise i fiskelaget

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar